Gotujemy żołądki z kurczaka

Żołądki z kurczaka
Foto: www.paprikahead.com – Copyright | przycięte do kwadratu

PRZED GOTOWANIEM:

Przed gotowaniem żołądki z kurczaka dokładnie myjemy.

GOTUJEMY:

Wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy przez 1,5 godziny. W razie potrzeby dolewamy wodę, aby cały czas pokrywała powierzchnię mięsa. Po 20 minutach od zagotowania można dodać całą cebulę, obraną i umytą. Dodajemy ulubione przyprawy, np. pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. Na koniec solimy do smaku. Gotujemy pod przykryciem. Żołądki z kurczaka są ugotowane, kiedy nóż lub widelec wchodzi bez trudności.

SPOSÓB PODANIA:

Żołądki z kurczaka podajemy z gotowanymi warzywami, puree ziemniaczanym lub kaszą, przyprawiając do smaku.

Smacznego!