Gotujemy wątróbki z kurczaka
 
					
						Foto:
						reelrawdog.com – Copyright | przycięte do kwadratu
					
				PRZED GOTOWANIEM:
					Przed gotowaniem wątróbki z kurczaka dokładnie płuczemy.
					
					
GOTUJEMY:
				
					Wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy przez 10–15 minut na małym ogniu. Po 20 minutach od zagotowania można dodać całą cebulę, obraną i umytą. Dodajemy ulubione przyprawy, np. pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy. Na koniec solimy do smaku. Gotujemy pod przykryciem. Wątróbki z kurczaka są ugotowane, kiedy nóż lub widelec wchodzi bez trudności.
					
					
SPOSÓB PODANIA:
					Wątróbki z kurczaka podajemy z gotowanymi warzywami, puree ziemniaczanym lub kaszą, przyprawiając do smaku.
					
					
Smacznego!
				
